Transportföretag

För att det ska bli lönsamt att frakta saker så måste man ha någon form av samordning. Det är mest praktiskt för ett företag som säljer varor att anlita ett fraktföretag istället för privatpersoner som har egenanställningar, det blir helt enkelt mindre samtal och mindre bekymmer när man gör upphandlingar.

Var hittar man transportföretag?

Genom att söka på eniro eller liknande nummerpresentatör så kan man få upp en hel del företag som är lämpliga för uppgiften. Flyttfirmor kan vara specialiserade på att flytta privatpersoners saker på ett ömtåligt sätt medan Postnord, DHL och Schenker kan vara specialiserade på att ta hand om stora kvantiteter paket konstant.

Vilka jobbar på ett transportföretag?

Om vi tar Postnord (tidigare Posten) som exempel så finns flera olika yrkesgrupper representerade. Allt från de som sorterar paket och post (terminalarbetare) till budbilsförare och lastbilschaufförer. Oftast krävs ingen utbildning mer än att man gått ut åtminstone gymnasiet och förstår svenska på ett begripligt sätt och själv kan läsa och avkoda viktig information.

På kontorsnivå finns logistiker, revisorer, chefer och administrativ personal vars mål är att hålla såväl kunder (företag och privatpersoner) som företagsägarna nöjda. Det kan vara en svår balansgång, men alla är införstådda med att alla är beroende av att transportkedjan fungerar bra.