Så laddas elbilen

I takt med att fossila bränslen ersätts av bilar som drivs med elektricitet, uppkommer förstås ett större behov av att ladda bilar. Elbilen har dykt upp som ett mycket miljövänligt alternativ till den bensindrivna bilen. Varannan bil i Sverige är driven av just el. Många vet dock inte hur man laddar en elbil, eller framförallt vart man gör det.

Allt mer lockande alternativ

Kostnaden för elbilen kan avskräcka ett inköp och det har även de bristfälliga möjligheterna att ladda bilarna gjort. Ingen vill bli stående någonstans, utan möjlighet att ladda batteriet. Infrastrukturen av laddstationer har dock förbättrats mycket sista tiden. En elbil kan som bekant kosta en hel del, och många är beroende av två bilar. Ett alternativ kan vara att skaffa en elbil och köpa en begagnad bil till ett bra pris. Allt fler blir alltså lockade av att gå över till den “elektriska sidan” och köpa åtminstone en elbil.

Att ladda bilen hemma

Den som bor i hus eller lägenhet måste ha en laddbox tillgänglig för att ladda bilen över natten. Det finns idag bidrag att inhämta om man låter en elektriker installera en sådan. Det kan ta upp till 10 timmar att full-ladda en större elbil. Det är viktigt att följa bilens instruktioner hur en laddning går till.